Składniki (na 2 porcje):
- 1,5 bardzo dojrzałego awokado,
- 4 mrożone śliwki (w sezonie świeże) – bez rozmrażania,
- 4 daktyle*,
- 3 łyżki karobu (w przypadku protokołu autoimmunologicznego zastąpić kawą z cykorii),
- 1/2 pomarańczy (obranej ze skóry)+plaster skórki pomarańczowej,
- 80g mleka kokosowego KOKO,
- pestki z 1 granatu,
- ok. 10 kostek lodu (można pominąć, jeśli nie chcemy wersji lodowej).
Wszystkie składniki (oprócz granatu) przekładamy do naczynia blendera i miksujemy na gładką masę. Jeśli nie zależy nam na wersji lodowej można rozmrozić całkowicie śliwki i nie dodawać lodu. Deser podajemy posypany pestkami granatu.
*suszone owoce powinny być wyeliminowane w I etapie diety, można zastąpić cukrem kokosowym.
*suszone owoce powinny być wyeliminowane w I etapie diety, można zastąpić cukrem kokosowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz