Ostatnio oszalałam na punkcie musów warzywno-owocowych, bo muszę powiedzieć, kręcą mnie te wszystkie nieoczywiste połączenia surowych warzyw kapustnych z owocami. O ile milej jest zjeść coś słodkiego i nawet nie pomyśleć, że tam może być kalafior, czyż nie? A nakręcam się na to jeszcze bardziej jak słyszę, że komuś, zupełnie nie związanemu z dietą, tak to smakuje, że wylizuje kubek do dna. Dzisiejszy mus jeszcze nie był testowany, ale możecie uwierzyć mi na słowo, że jest wart zachodu. Moi mili – oto cudownie zielony mus na bazie awokado z dodatkiem jarmużu i mojego ukochanego mango!
Składniki (dla 1 osoby):
- 1 awokado,
- 1 banan,
- 2 rożyczki kalafiora,
- garść jarmużu*,
- 160-200g mango,
- 60g mleka kokosowego KOKO,
- wiórki i rodzynki do posypania**.
Wszystko prócz wiórków i rodzynek blendujemy na gładką masę, posypujemy łyżką wiórków i łyżką rodzynek.
*w przypadku chorób tarczycy jarmuż powinien zostać uprzednio ugotowany,
**rodzynki wyeliminować w I etapie diety autoimmunologicznej.
Cześć!
OdpowiedzUsuńTrafiłam do Ciebie po wizycie u pani dietetyk Małgorzaty Desmond. To początek mojej drogi (z tą dietą) w walce z chorobą. Zaraz zabieram się za przeglądanie Twojego bloga i przepisów. Mam nadzieję, że jeśli będę mieć jakieś pytania czy wątpliwości to będę mogła do Ciebie napisać.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Sylwia
Jasne, pisz śmiało na maila podanego w kontakcie:) pozdrawiam!
Usuń