piątek, 19 czerwca 2015

Mus jarmużowy z mango

Ostatnio oszalałam na punkcie musów warzywno-owocowych, bo muszę powiedzieć, kręcą mnie te wszystkie nieoczywiste połączenia surowych warzyw kapustnych z owocami. O ile milej jest zjeść coś słodkiego i nawet nie pomyśleć, że tam może być kalafior, czyż nie? A nakręcam się na to jeszcze bardziej jak słyszę, że komuś, zupełnie nie związanemu z dietą, tak to smakuje, że wylizuje kubek do dna. Dzisiejszy mus jeszcze nie był testowany, ale możecie uwierzyć mi na słowo, że jest wart zachodu. Moi mili – oto cudownie zielony mus na bazie awokado z dodatkiem jarmużu i mojego ukochanego mango!




Składniki (dla 1 osoby):

  • 1 awokado,
  • 1 banan,
  • 2 rożyczki kalafiora,
  • garść jarmużu*,
  • 160-200g mango,
  • 60g mleka kokosowego KOKO,
  • wiórki i rodzynki do posypania**.



Wszystko prócz wiórków i rodzynek blendujemy na gładką masę, posypujemy łyżką wiórków i łyżką rodzynek.

*w przypadku chorób tarczycy jarmuż powinien zostać uprzednio ugotowany,
**rodzynki wyeliminować w I etapie diety autoimmunologicznej.


2 komentarze:

  1. Cześć!
    Trafiłam do Ciebie po wizycie u pani dietetyk Małgorzaty Desmond. To początek mojej drogi (z tą dietą) w walce z chorobą. Zaraz zabieram się za przeglądanie Twojego bloga i przepisów. Mam nadzieję, że jeśli będę mieć jakieś pytania czy wątpliwości to będę mogła do Ciebie napisać.
    Pozdrawiam Cię serdecznie!
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, pisz śmiało na maila podanego w kontakcie:) pozdrawiam!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...