Składniki (na 1 szklankę):
- szklanka mleka kokosowego KOKO (ok. 250 g),
- 1 łyżka karobu (w przypadku protokołu autoimmunologicznego zastępujemy kawą z cykorii),
- 1/2 łyżeczki oleju kokosowego,
- 3 daktyle (w I etapie diety zastępujemy cukrem kokosowym),
- kilka kawałków kory cynamonu,
- plaster imbiru.
Mleko wlewamy do garnuszka i podgrzewamy razem z daktylami, cynamonem i imbirem. Można użyć pełnotłustego mleka kokosowego z puszki, ale ja wolałam lżejszą wersję. Od zagotowania mleka podgrzewamy jeszcze kilka minut, po czym wyjmujemy cynamon i imbir, dodajemy karob, olej kokosowy i wszystko dokładnie blendujemy.
Smacznego!
Zrobione. Pyszne. Bardzo pożywne. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńW prostocie tkwi siła :)
OdpowiedzUsuń