piątek, 15 maja 2015

Koktajl rabarbarowo-różany

Sezon na rabarbar rozpoczął się na dobre. A, że koktajlu z rabarbaru jeszcze nie piłam to był to dobry moment, aby to w końcu zmienić. Długo zastanawiałam się czym przełamać ten kwaśny smak? Nie chciałam dodawać do niego daktyli, ani żadnych suszonych owoców, więc w końcu zdecydowałam się na nieśmiertelnego banana, który oprócz słodyczy nadał napojowi jedwabistej konsystencji. Dodatek wody różanej sprawił, że całość jest bardzo delikatna w smaku, leciutka, idealna na upalny dzień.



Składniki:

  • 2 duże laski rabarbaru,
  • 50 ml soku jabłkowego, niesłodzonego (opcjonalnie)*,
  • 150 ml mleka kokosowego KOKO,
  • 1 banan,
  • 3 łyżki wody różanej.


Rabarbar umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić w cienkie kawałki. Delikatnie poddusić w soku jabłkowym lub w wodzie. Przełożyć do blendera, dodać resztę składników i zmiksować na gładki koktajl

Nie bójcie się wody różanej. Pachnie babcino, ale jest ledwie wyczuwalna w napoju!

*na I etapie diety autoimmunologicznej wyeliminować.


2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. I can send it to you in English if you want or some other recipes as well :)
      just write me an e-mail at myszex@gmail.com

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...