niedziela, 24 maja 2015

Lody jarmużowo-bananowe

Dziś krótki wpis, acz konkretny – lody jarmużowo-bananowe. Kaboom! Proste, słodziutkie i z dodatkiem warzywa krzyżowego, które jest tak cenne, zwłaszcza na surowo. Nic dodać, nic ująć.

Składniki na dwie solidne porcje:
  • 1 banan (im bardziej dojrzały tym lepiej),
  • 3-4 daktyle*,
  • garść świeżego lub mrożonego jarmużu**,
  • garść wiórków kokosowych,
  • 10 kostek lodu lub lód kruszony.
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy na gładką masę. Podajemy od razu. Smacznego!

*na I etapie diety zamiast daktyli dodać cukier kokosowy,
**w przypadku chorób tarczycy jarmuż najpierw poddać obróbce termicznej.

 Poniżej przeliczenie dla całej receptury.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...