
Można go zrobić na 3 sposoby i podzielę się nimi z Wami.
Sposób I (powyższy), składniki dla 2 osób:
- 1 dojrzały banan,
- 1 dojrzałe awokado,
- 2 łyżeczki cukru kokosowego**,
- 5 łyżek mleka kokosowego,
- 4 łyżki kawy z cykorii.
Sposób II:
- 1 dojrzałe awokado,
- 2 łyżki cukru kokosowego,
- 4 łyżki mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej,
- 3 łyżki kawy z cykorii.
Sposób III:
- 1 dojrzały banan,
- 4 łyżki mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej,
- 3 łyżki kawy z cykorii,
- cukier kokosowy do smaku.
Składniki należy ze sobą zmiksować na gładki mus, niezależnie od przepisu. Pomyślałam o tych, którzy nie przepadają za bananem, jak i o tych, którzy akurat nie mają awokado. Ja pozostanę przy pierwszym sposobie.
Mus wychodzi bardzo kremowy, puszysty i moim zdaniem jest przepyszny, ale musicie spróbowac sami i koniecznie podzielcie się ze mną Waszymi opiniami.
* cytat pochodzi z bloga Tłuste Życie
** cukier kokosowy można zastąpić stewią lub ksylitolem. Ja osobiście lepiej toleruje cukier kokosowy niż ksylitol, a stewii nie mam w domu. Wybór należy do Was.
Poniżej kaloryczność dwóch porcji:

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz