poniedziałek, 12 stycznia 2015

Cynamonowe plantany

Trzeba sobie dogadzać od poniedziałku, wtedy milej minie tydzień i kolejny weekend przyjdzie w mgnieniu oka. A skoro taką zasadę przyjęłam to dziś na śniadanie cynamonowe plantany w musie z gruszki i banana. Mniam!


Składniki:
  • 200 g plantanów (waga bez skóry),
  • 100 g mleka kokosowego KOKO,
  • 1 dojrzała gruszka,
  • 1 dojrzały banan,
  • plaster imbiru,
  • 4 plastry skórki z cytryny,
  • cynamon do obtoczenia plantanów.

Piekarnik nagrzewamy do 210°C (grzanie dolne i górne z termoobiegiem). Plantany kroimy w plastry grubości 1 cm i obtaczamy z obu stron w cynamonie lub po prostu obficie je posypujemy. Wykładamy na blaszkę lub pergamin i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. 

W międzyczasie podgrzewamy mleko z gruszką, bananem, skórką z cytryny i obranym imbirem. Jak owoce zmiękną to całość blendujemy i podajemy z plantanami lub mus osobno a plantany osobno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...