Podzielę się z Wami moją wersją deseru, bazując na przekazanym mi przepisie i namawiam Was gorąco abyście zrobili go w domu – jest bowiem przepyszny!!!
Składniki (na 2-3 porcje):
- puszka mleka kokosowego,
 - 2 bardzo dojrzałe banany,
 - 1/2 mango,
 - mus z porzeczek i maliny (tu pozostawiam dowolność).
 
Z mleka kokosowego wykorzystałam tylko wierzchnią część (czyli śmietanę). Najlepiej schłodzić mleko w lodówce, wtedy łatwiej jest oddzielić śmietanę od wody kokosowej. Zmiksowałam ją z dwoma bananami, przełożyłam do szklaneczek i wstawiłam do lodówki na co najmniej godzinę. W międzyczasie zmiksowałam mango na mus i wyłożyłam na schłodzony mus kokosowo-bananowy, dodałam maliny i mus z czarnej porzeczki.
Magda mówi, że najlepiej sprawdza się na wierzchu coś kwaśnego i egzotycznego – np. marakuja. Nie próbowałam, ale wierzę, że połączenie to będzie idealne.
Słuchajcie – od tego nie można się oderwać. Mamo Kaczyńska – jeszcze raz dziękuję i proszę o więcej!
Poniżej wyliczenie dla 2-3 porcji:



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz